Екатерина Захариева: Омразата е много силно чувство, но то не е дългосрочно

0
66
Екатерина Захариева Снимка: МС

Разговори с мене да бъда кандидат за премиер не са водени, твърди вицепремиерката

ГЕРБ излиза от успешен мандат въпреки кризата с коронавируса. Показали сме, че можем да управляваме държавата в кризата. ГЕРБ отново е първа полическа сила. Това коментира пред БТВ вицепремиерът Екатерина Захариева. Тя разкри, че разговорите с нея да бъде кандидат за министър-председател не са водени.

Според нея президентът Румен Радев е трябвало вече да каже кога ще свика първото заседание на 45-тото Народно събрание, след като е било ясно, че днес ще бъдат обнародвани решенията на ЦИК за изборите. Захариева смята, че сега ще се види какви са и намеренията на държавния глава и колко силно той иска служебен кабинет.

„Омразата е много силно чувство, но то не е дългосрочно“, посочи още тя.

Вицепремиерът обърна внимание, че още преди да влязат в парламента, някои формации са почнали да се разпадат. Тя визира скандалите около „Изправи се!Мутри вън“.

„Разговорите в момента не се водят, нека да започне официалната рулетка. От начина, по който президентът започне консултации, ще личи дали той ще подпомогне съставянето на устойчив кабинет“, коментира Захариева.

Тя бе категорична, че ГЕРБ може да покаже „политически знак“ и „да даде“ няколко депутати на втората сила – Има такъв народ, за да състави правителство.

Тя даде да се разбере, че тук не става въпрос просто да се разберат ГЕРБ и ИТН за референдума. Захариева напомни, че съставянето на коалиции не е някакъв феномен.

Вицепремиерът смята, че БСП се сриват и не могат да са градивна опозиция.