Ексшефът на Столичния инспекторат: Терзиев твърди, че съм си взел почивен ден на протеста срещу БФС, но аз напуснах предния ден

0
10742
Ивайло Иванов

Според Ивайло Иванов Столичният инспекторат няма задължения и компетентност по отношение на охраната на масови мероприятия, разрешени от кмета

Ивайло Иванов, фейсбук

С изненада научих, че днес, по време на изслушване в парламента, кметът на София Васил Терзиев ми е вменил определени отговорности, свързани с неадекватните действия на ръководената от него Столична община по време на протест срещу управлението на Българския футболен съюз, провел се в следобедните и вечерни часове на 16 ноември 2023 г. Вменените ми отговорности и задължения, според твърденията на уважавания г-н Терзиев, са във връзка с „почивен ден“, взет от мен като директор на Столичния инспекторат на 16 ноември 2023 г., т.е. в деня на протеста.

Без да се съмнявам в компетентността и високите управленски качества на г-н Терзиев, го информирам, че Столичният инспекторат няма задължения и компетентност по отношение на охраната на масови мероприятия, разрешени от кмета. Те попадат в сферата на професионалната и законова компетентност на СДВР.

Що се отнася до „почивния ден“, информирам г-н Терзиев, че към 16 ноември 2023 г. просто не съм бил негов служител и директор на Столичния инспекторат. Заповедта, подписана от същия г-н Терзиев и след която напуснах Столичния инспекторат, е от 15 ноември 2023 г. като влиза в сила от 16 ноември 2023 г. Т.е. към 16 ноември 2023 г. аз съм нямал каквито и да е задължения и отговорности към дейността и ръководството на Столичния инспекторат.

Противното би било грубо нарушение на трудовите закони на Република България и съвсем не вярвам, че кметът Терзиев не знае това.

Накрая, ще информирам г-н кмета, че при последвалите обилни снеговалежи, довели до множество паднали счупени клони, останали непочистени с месеци, както и по време на сериозните обледявания на тротоари, подлези и т.н., отново не съм заемал ръководната длъжност в Столичния инспекторат.