Кметът на столичния район „Изгрев“ използва служебната си кола за превоз на децата си

0
136
Делян Георгиев Снимка: БСП

Делян Георгиев е кандидат за втори мандат от ПП-ДБ-СС и докато е в кампания, е в неплатен отпуск по закон

Кметът на Изгрев използва служебната си кола за превоз на децата си - Tribune.bg

Делян Георгиев е кандидат за районен кмет на „Изгрев“ от ПП-ДБ-СС и докато е в кампания, е в неплатен отпуск по закон от длъжността си на действащ кмет, пише offnews.bg.

Това не му пречи да използва публичен ресурс за лични семейни нужди.

Всяка сутрин служебният му шофьор – служител на район „Изгрев“, с общинския автомобил взима децата му от тях и ги вози до частното училище, в което те учат.

Същото упражнение се случва и следобед в обратна посока, пише читател на OFFNews в писмо до редакцията. Към него са прикрепени 3 снимки. Според читателя, те са направени миналата седмица.

Явно за кмета на Изгрев разликата между лични и служебни нужди се размива, коментира той.

OFFNews успя да провери дали наистина автомобилът – сив Great wall с номер СА9680ХР, е личен или служебен. Оказа се, че колата е на столичния район „Изгрев“.

Самият Георгиев не отговори на многократните ни позвънявания по телефона.

Делян Георгиев е кмет на столичния район „Изгрев“, в който влизат кварталите „Изток“ и „Дианабад“, от 2019 г., когато спечели изборите като кандидат на БСП с подкрепата на АБВ и МИР. На тези избори обаче е издигнат от коалицията ПП-ДБ-СС от квотата на „Спаси София“.

Коалицията досега не е дала обяснение с какво червеният кмет е спечелил сърцето й.

Делян Георгиев е син на бившия висш служител на Държавна сигурност и главен секретар на ДАНС Младен Георгиев. Той беше единственият районен кмет, който по време на мандата си покани на посещение в сградата на общината руския посланик Елеонора Митрофанова.

Според общинския съветник от ГЕРБ Малина Едрева кметът на район „Изгрев“ е саботирал именуванията на Алеята на Украйна и градинското пространство “Борис Немцов”.