Електромобилите на първия инвеститор на Кирил Петков дефектни, изтеглят ги от пазара

0
540
Снимка: Next.e.Go

Кабелите на ръчната спирачка, предният капак и въздушните възглавници трябва да бъдат сменени

Малките електрически автомобили E.Go имат огромен проблем и трябва да изтеглят произведените си превозни средства от юни 2019 до юни 2020 година. Причината са редица повреди в колите, пише немското издание automobilwoche.de.

Докато беше служебен министър на икономиката, Кирил Петков подписа инвестиционен проект с E.Go и обяви, че у нас се поставя едно ново начало на инвестициите.

Оказва се, че компанията ще си има по-големи проблеми от това да строи завод у нас. Според немското издание кабелите на ръчната спирачка трябва да бъдат подменени, фиксация на предния капак, както и въздушните възглавници на пазажерското място трябва да бъдат сменени.

Засегнатите превозни средства очевидно крият риск. Освен това предният капак може да се свали по време на шофиране и въздушната възглавница на пътника може да се повреди при екстремни температури. По думите на говорителката до момента няма катастрофи.

От изданието припомят, че след фалита през 2020 година E.Go са рестартирали с нов капитал след повече от година прекъсване на производството. Мажоритарен акционер сега е Nd Industrial Investments B.V., част от международната компания за частен капитал Nd Group B.V.