Фандъкова и Николов вече не са зам.-председатели на ГЕРБ, техните места заемат Дончев и Митов

0
63
Снимка: фейсбук

Борисов обясни, че не сваля доверие от кметовете на София и Бургас. Нека тези 3 години да работят спокойно за градовете си, каза той

Йорданка Фандъкова и Димитър Николов вече няма да са зам.-председатели на ГЕРБ. Това става по решение на лидера Бойко Борисов. ГЕРБ провежда национално събрание на партията.

За да не бъде разбран грешно, Борисов изясни мотивите си пред актива.

„Надявам се да не прочета заглавие, че е свалено доверие от тях. Обичаме ги, уважаваме ги. Но да си зам.-председател отнема много време. За времето, в което кметовете на София и Бургас управляват тези градове, те станаха в пъти по-добри за живеене. Искам да ги оставя тези 3 години да работят спокойно“, заяви Борисов.

Техните места като зам.-председатели ще бъдат заети от Томислав Дончев и Даниел Митов.

„Защо тях, има и други достойни? С тях ГЕРБ заема мястото си в център-дясно и като евроатлантическа партия. Нашите партньори следят с интерес. Демократична Европа работи на този принцип. Искам да дам много ясен знак накъде върви ГЕРБ и към какво се стремим“, обясни Борисов.

„Приказките, че нямало ляво и дясно можем да ги оставим. Това са политически лакърдии на хора, които не разбират от политика“, заяви Даниел Митов, според когото в условията на геополитически предизвикателства е много важно кой и как ще се позиционира.

„Всеки човек всеки ден трябва да учи нещо ново и се опитва да бъде по-добър. Това се отнася и за партиите. Политиката в последно време се превърна в кавги и скандали“, коментира Томислав Дончев.

Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев напускат изпълнителната комисия на ГЕРБ.

„Краси Велчев, изключителен ум, безукорно честен. Една дума не мога да кажа лоша за него. Същото мога да кажа и за Нунев – загубихме изборите в Русе заради някои наши грешки. Нормално е да дадем път на млади хора. Менда беше един от темелите във финансите. И на тримата много, много благодаря за работата, която са свършили“, подчерта лидерът Борисов.

Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Иван Тотев, Деница Сачева, Тодор Кръстев, Илтер Садъков, Вежди Рашидов и Костадин Ангелов са членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.