Филип Станев: Част от протестиращите срещу нас имаха признаци на душевноболни

1
1347
Филип Станев

Една шепа бяха изпратени там, нека са по-възпитани, призова депутатът от ИТН

Депутатът от ИТН Флипи Станев коментира пред БНР протеста, с който бяха посрещнати на „Дондуков“, след като излязоха от президентството в петък.

„Три яйца прелетяха около мен на протеста. Имаше удари върху полицаите. Това е хубаво и здраво за демокрацията, но нека са по-възпитани. Една шепа, които бяха изпратени там, част от тях с признаци на душевноболни“, каза Станев.

Той съобщи, че в новото правителство ще има редукция на министерства, добави, че „чиновничеството“ тепърва трябва да бъде борено, а получаването на административни услуги да бъде максимално облекчено.

Депутатът от ИТН Петър Илиев е бил номиниран единствено за правосъден министър и никога партията не е обсъждала или предлагала името му за кандидат за премиер, увери Станев.

Той обясни, че номинираният за премиер Пламен Николов е знаел 12 дни, преди да бъде публично представена неговата кандидатура.

„Задавайте тези въпроси и на Иванов и Хаджигенов. Свидетел съм. Бях там, когато решихме този човек да е кандидат-премиер. Честна дума. Хаджигенов защо говори така. Този тип спекулации обърква целия разговор. Не може да влезеш в открита среща с Христо Иванов и ДБ да кажеш няма да искам министерски постове и 4 дни след това да прочетеш декларация и да кажеш трима от служебните министри искам да са в този кабинет. Ако ще си играем на усмихнати за пред обществото, няма да стане“, подчерта Станев.