Гълъб Донев към ръководството на МВР: Всяко съобщение за катастрофа ме изпълва с гняв. На войната на пътя може да се сложи край

0
130
Снимка: кадър

Правителството ще направи всичко необходимо, за да се постигне единодействие в борбата с купения вот, зарече се служебният премиер

„От нас се очаква подготовка на честни и спокойни избори. Миналата година показахте, че е възможно ограничаване на купения и контролирания вот, както и различни изборни злоупотреби. Правителството ще направи всичко необходимо, за да се постигне единодействие в борбата с купения вот“. Това заяви на съвещанието на политическото и професионалното ръководството на МВР в Главна дирекция „Национална полиция“ служебният премиер Гълъб Донев.

Той изрази уважение и благодарност към всички служители на МВР. „Вашата професия е от онези, в които нямаш право на грешка. Вашият професионализъм и амбиция има пряко отражение върху ежедневието на всеки един от нас. Невинаги оценяваме усилията, обикновено забелязваме пропуските. Благодаря на всички ситуации, които са имали добър изход, заради вашата навременна намеса“, заяви премиерът.

„Всяко съобщение за катастрофа на пътя, ме изпълва с гняв. На войната на пътя може да се сложи край. Финалът зависи от всеки от нас. Заедно сме в това безумие. Настоявам да бъдем нетърпими към всеки, който не спазва правилата за движение и застрашава човешки животи“, посочи Донев.

От своя страна служебният министър Иван Демерджиев обясни, че съвещанието е добра възможност за обсъждане на приоритетите и целите на МВР. „Ще изисквам да се ръководим от законност в действията на всеки служител“, каза той.