Гълъб Донев: Като не подкрепят никого или не гласуват, избирателите задължават политиците да предложат своя по-добра версия

0
57
Гълъб Донев

Служебният кабинет си свърши работата и организира честни избори, каза премиерът

Една от основните задачи на служебното правителство бе да подготви и организира провеждането на предсрочните парламентарни избори. Поздравления за добре свършената работа на всички министри, които бяха ангажирани. Както и на всички останали колеги, които с работата си създадоха и условия за честни и демократични избори.

С тези думи се обърна служебният премиер Гълъб Донев към министрите в началото на днешното заседание на кабинета.

Вотът премина прозрачно и честно. Гражданите свободно изразиха своя вот, каза Донев. И допълни, че резултатите от вота доказват думите му, че трябва да се мисли, за да не се губи ценното време от двата месеца между август и октомври.

Българските избиратели, които участваха в изборите с подкрепа или неподкрепа, или отказ от гласуване, решиха, че коалиционната формула за създаване на редовно правителство е неизбежна. Ниската избирателна активност и високият вот в полза на “не подкрепям никого” са повод не само за анализ, но и за преосмисляне на политическото поведение. Като не подкрепят никого или не гласуват, българските избиратели задължават политиците да предложат своя по-добра версия, продължи той.

Предстои президентът да свика 48-ото НС и въпреки всеобщите очаквания, ние се надяваме да има по-дълъг живот, каза Донев. Той заръча на министрите да завършат работата по законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост.

Не губете мотивация и енергия за работа в седмицата, която ви остава като членове на Министерския съвет. Най-доброто средство за справяне с лъжите са реалните резултати от добре свършената работа, каза Донев.