Гълъб Донев: Властта е временна, последствията от глупавите управленски решения са трайни

0
15
Гълъб Донев

Правителството отпуска еднократна помощ за отопление в размер на 300 лв. за още 50 000 български семейства

„Властта е временна, дори и най-дълго управлявалият притежава власт до време. Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и труднозаличими“, заяви служебният премиер Гълъб Донев преди заседанието на Министерския съвет.

Той се обърна към служебните министри с думите: „Преди четири месеца се заклехме да спазваме конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа. Тогава поисках от вас работа на 100% и умни решения. Четири месеца по-късно нищо не се е променило в очакванията ми“.

Служебният премиер заяви, че заседанието на кабинета ще започне с обсъждане на решение, което ще осигури еднократна помощ за отопление в размер на 300 лв. за още 50 000 български семейства.

От помощта ще могат да се възползват семействата на деца с трайни увреждания, деца без право на наследствена пенсия от починал родител, деца сираци, хора с увреждания, пострадали от пожари и наводнения през 2022 г., както и подпомагани от държавата ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали, добави Донев.