ГЕРБ: БСП да върне веднага мандата

0
195
Десислава Атанасова Снимка: ГЕРБ

Народното събрание не се занимава с дневния ред на обществото, каза Десислава Атанасова

Апелираме БСП да върнат веднага мандата, коментира в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по повод обявеното от президента Радев решение да връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП.

„Право на президента на републиката е да избере коя ще е третата политическа сила, на която ще връчи мандата. Ние не оспорваме неговото право. Бих искала обаче да апелирам към БСП да върнат бързо мандата. Ясно е математически, че без ГЕРБ и „Има такъв народ“ не може да се състави правителство“, напомни Атанасова. Тя уточни, че от партията на Слави Трифонов са заявили, а и ГЕРБ има решение, че няма да участваме в управление с БСП.

„Мандатът трябва да се върне по най-бързия начин, за да се разпусне Народното събрание и да се обяви дата за предсрочни избори“, изтъкна Десислава Атанасова.

Според нея в противен случай всеки ден в парламента е възможно да се приемат противоречиви и лобистки законопроекти.

„Говорихме много по тази тема. Народното събрание не се занимава с дневния ред на обществото, а с теми, които целят оцеляването на политическите партии или изграждането на тяхната предизборна кампания“, подчерта Атанасова.