ГЕРБ: Изведен ли е от страната купувачът на фирмата на Румен Спецов?

0
308
Снимка: фейсбук

Очакваме Асен Василев да бъде максимално прозрачен и каже какво правим със Спецов – той в момента ревизира политици, фирми

Финансовият министър Асен Василев трябва да каже дали в момента проверява сделката на Румен Спецов, издирили ли са лицето, изобщо какво се прави по тази тема. Това е много важен въпрос. Ние нямаме съмнения в харвардския подход на тези хора. Важно е да се знае изведен ли е от страната купувачът на фирмата.

Това каза Тома Биков от ГЕРБ, който се включи заедно с Александър Иванов на живо във фейсбук пред Министерството на финансите.

Александър Иванов допълни, че двамата носят документи на финансовия министър за сделката между малоимотното лице и Румен Спецов. Документите доказват, че срещу 500 лева е прехвърлена фирма с оборот над 6 млн. лева.

„Освен че г-н Спецов очевидно се е познавал с Асен Василев, той се е познавал и с Данаил Николов от години. Очакваме г-н Василев да бъде максимално прозрачен и каже какво правим с този човек. Той в момента ревизира политици, фирми, за да ги проверява, той трябва да има прозрачно и чисто минало. Ако не го направят, ще обявим още една новина, днес сме в София, скоро и в други градове. Ние вече сме разследващи журналисти и си уплътняваме времето с подобни журналистически разследвания“, заяви още Тома Биков.