ГЕРБ кани на разговор останалите групи – ще работят или отиват на избори

0
95
Десислава Атанасова Снимка: 24 часа

Десислава Атанасова предложи срещата да е във формат председателски съвет в кабинета на шефа на НС Вежди Рашидов

Покана за разговор отправи Десислава Атанасова от ГЕРБ публично към председателите на останалите групи. Нека се съберем на среща, на която да изясним ще работим ли заедно за българската държава и граждани, или отиваме на предсрочни избори, обясни тя на брифинг в кулоарите на парламента, цитирана от „24 часа“.

Атанасова предложи срещата да е във формат председателски съвет в кабинета на шефа на НС Вежди Рашидов. Нямам силата аз да свикам председателски съвет, това е молба към тях, обясни тя.

Ще считам отказа от възможност за последен разговор като отказ изобщо да работи парламентът. Надявам се, че слоганът „Довери се на разума “ не е само поредният етикет за наличието на разум, а напротив. Липсата на възможност за разум и дебат между председателите на парламентарни групи ще бъде демонстрация на липса на разум у някои, допълни Атанасова.

На срещата тя се надява да бъдат обсъдени важните теми за България – дали хората ще бъдат спокойни за сигурността си, дали ще има закон за бюджета, дали ще се търсят възможности да се решат проблемите с липсата на дърва и понижаване на цените на горивата. Или отиваме на избори, повтори Атанасова.

Тонът ми може да звучи като ултимативен, но не е такъв. Притеснени сме, че в парламентарната република НС не е мястото вече очевидно, където да се търси консенсус. Жалко, че всички усилия, които опитахме през последните седмици, всички успехи, които имахме заедно в пленарната зала да потвърдим посоката на България, ще се окажат безсмислени, коментира Атанасова. И изрази надежда този път шефовете на групи да проявят разум.

Докато няма разговор, депутатите на ГЕРБ няма да влизат в пленарната зала, както стана ясно и по-рано днес след заседанието на групата в централата с лидера Бойко Борисов.