ГЕРБ отговарят на Лорер: Знаем, че сме виновни за всички провали на Асен Василев и „Промяната“

0
313
Снимка: архив

Защо година и половина преди крайния срок за сключване на договори по Националния план за възстановяване правителството „Петков – Василев“ не е сключило нито един договор и не е платило и една стотинка, питат хората на Бойко Борисов

С кратка позиция ГЕРБ отговориха на обвиненията от министъра на иновациите в оставка Даниел Лорер, че опозиционната партия поставя под риск целия ресурс по Плана за възстановяване. На въпросите му защо ГЕРБ блокира работата на НС и защо Бойко Борисов продължава да говори за европейските средства като негови лични, които да „спира“ и да „пуска“, ГЕРБ също отговори с въпрос.

„Това, което се опитваме да разберем, е защо година и половина преди крайния срок за сключване на договори по Националния план за възстановяване, правителството „Петков – Василев“ не е сключило нито един договор и не е платило и една стотинка. Това е същественият въпрос“, гласи позицията на ГЕРБ. И добавят, че е известно, че Бойко Борисов и неговите правителства са виновни за всички минали, настоящи и бъдещи управленски провали на Асен Василев и „Промяната”.