ГЕРБ праща хуманитарна помощ за Украйна (ВИДЕО)

0
112
Членове на ГЕРБ са на границата с Украйна.

Никой не може да остане безучастен към съдбата на тези хора, заявиха от партията

Представители на ГЕРБ отидоха на границата между Румъния и Украйна, за да донесат хуманитарна помощ за бедстващата от руската агресия страна.

Лидерът на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев обяви, че на срещата на лидера на партията Бойко Борисов с общинските съветници от Киев Ирина Шатохина и Динара Хабибулаева момичетата са разказали за ужаса на войната от първо лице.

Няма как да останем незаинтересовани и безучастни към това. Заедно с господин Борисов взехме решение като партия да окажем истинска, решителна подкрепа на нашите приятели от Украйна. Тя се изразява в закупуването на индивидуални предпазни средства, които ще станат част от хуманитарна пратка, предназначена за Украйна, която заминава днес“, допълни Георгиев.

Ние знаем, че нашата помощ е капка в морето, но за нас е важно да се прояви солидарност и трябва да се направят много повече жестове към това, което се случва в Украйна. За съжаление България все още няма ясна позиция по този въпрос-както по отношение на действията, така и по отношение на думите. Всеки може да направи жест, с надеждата, че с това ще се спасят хора, деца, жени, които в момента страдат в Украйна. В такъв момент не можем да останем безучастни към съдбата на тези хора. Защото това, което им се случва на тях, винаги може да се случи и на нас“, обяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.