Свалиха пиян шофьор, преди да подкара автобус с ученици

Той карал буса от Стара Загора в ранните часове тази сутрин до Златоград

0
101
шофьор
Снимка: архив

Пробата му показала 1,27 промила алкохол в кръвта

Полицаи задържаха шофьор на автобус, който трябвало да вози ученици от Златоград на екскурзия.

Тестът, направен на водача, който тази сутрин трябвало да кара ученици от Златоград на екскурзия, показал положителна проба, научи Дарик. Информацията бе потвърдена от директора на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов, съобщава Дарик.

Пробата на дрегера на 48-годишния шофьор от Стара Загора е отчела 1,27 промила. Важното е, че е предотвратено превозването на децата от него. Ще бъде взето отношение по Закона за пътищата, като в момента колегите от РУ-Златоград продължават работа по случая“, коментира старши комисар Димов.

Шофьорът е управлявал автобуса от Стара Загора в ранните часове тази сутрин до Златоград, от където е трябвало да вземе ученици от ОУ „Васил Левски“ и да отпътуват на екскурзия до Банско. С него пътувал и представител на туроператорската фирма, обслужвала организираната екскурзия на ученици от 3-и и 4-и клас.

Автобусите са били два, като бройката на децата до 4-ти клас е била над 35, заедно с родители и ученици, а шофьорите на фирмата били трима. „Предварително бяхме уведомили полицията за екскурзията и рано тази сутрин около 7.30 ч. полицейски наряд е направил проверка и установил отклонения в нормите на единия от шофьорите“, съобщи директорът на школото Нина Пашова. От туроператорската фирма са изпратили друг водач и децата тръгнали на екскурзия.

„Шофьорът е задържан до изясняване на обстоятелствата, тъй като, въпреки ниските стойности на промилите, обществената опасност е голяма“, коментират от смолянската полиция.