ГЕРБ: Прикрива се убийство на офицер! Незабавна оставка на министъра на отбраната и началника на военната полиция!

0
135
Снимка: фейсбук

Този случай е синтез, еманация на начина, по който управлява служебното правителство на Румен Радев, коментираха от партията

Разследващите прикриват убийството на офицер, което е представено като самоубийство, за да се прикрият следите около инцидента, обявиха от ГЕРБ.

На специален брифинг в Народното събрание представители на партията поискаха незабавните оставки на министъра на отбраната и на началника на Военна полиция заради инцидента с военното учение от 11 май в Чешнегирово, който беше последван от смъртта на ст. лейтентат Тодор Манчев. Според Тома Биков, Христо Гаджев и Даниел Митов това не е самоубийство, а става дума за прикриване на убийство от страна на разследващите.

Депутатът от ГЕРБ изнесе подробности от проверката след инцидента във военната база Чешнегирово и последвалото разследване за изясняване на обстоятелствата около смъртта на ст. лейтентат Манчев.

„Вътрешна проверка на Военна полиция намира за виновни лейтентат Тодор Манчев и майор Мерджанов, а на 1 юни проверка на инспектората на МО показва тотално различни неща от тази на Военна полиция“, обясни Гаджев.

По думите му върху семейството на лейтант Манчев е бил оказан „тежък натиск“ от страна на разследващите органи, а след това се стига и до смъртта на младия лейтенант, „която е представена като самоубийство с цел да се прикрият следите около инцидента.“

„На първо място, президентът Румен Радев трябва да освободи от длъжност директора на Военна полиция, който има пряка отговорност в прикриването на това убийство и замяната му с разследване на самоубийство, което очевидно не е такова. Докато този човек изпълнява тази длъжност, има риск обстоятелствата да бъдат потулени. На второ място, да поиска незабавна оставка от министъра на отбраната, и на трето място, да осигури пълна прозрачност какво се случва във Военна полиция“, заявиха депутатите от ГЕРБ.

„Този случай е синтез, еманация на целия начин, по който управлява служебното правителство на Румен Радев. Опитът да се прикрие убийство, очевидно неуспешен, е начинът, по който управлява Румен Радев. Целта е да му се осигурява комфорт и не само комфорт, а ресурси и логистична подкрепа, за да спечели втори мандат. Това е единствената цел, тези хора не се спират пред нищо, включително да прикриват убийства“, коментира Даниел Митов.