ГЕРБ: Шефът на фонд „Земеделие“ е участвал в 3 фалирали или закрити фирми

0
122
Снимка: фейсбук

Трябва ли да се тревожим за българското земеделие, пита Георг Георгиев

Настоящият директор на Държавен фонд „Земеделие“ Борис Михайлов е участвал в 3 фалирали или закрити фирми, съобщи Георги Георгиев на брифинг на ГЕРБ.

Според лидера на младежката формация на партията Михайлов е имал обща фирма с източената и фалирала през 90-те години банка „Славяни“, в чието управително тяло влизали 18 лица от бившата Държавна сигурност.

,,Г-н Михайлов е бил също така съучредител и на Българо-американската търговска камара, в която не е имало нищо американско и нищо търговско и която е просъществувала около една година. През това кратко време въпросната камара е била управлявана от г-н Барух Чакъров, който е бил изпълнителен директор на фалиралата авиокомпания „Балкан“ и дясната ръка на Гад Зееви“, припомни Георгиев.

Не твърдим, че той ги е фалирал, но съвсем резонен е въпросът дали трябва да се тревожим за българското земеделие? И само още един интересен факт – сдружението „Тамплиери“, в което също е участвал г-н Михайлов, е закрито от съда. Както сами виждате, много от фирмите и сдруженията, в които под някаква форма е участвал Борис Михайлов, са или закрити, или фалирали, отбеляза Георг Георгиев.

,,Няма забранени въпроси за хората, които се намират на публични длъжности. Това не е опит за скандал. Просто тези въпроси се нуждаят от отговори“, посочи от своя страна Тома Биков.