ГЕРБ: Васил Терзиев и „спасителите“ на София фабрикуват скандали с цел политически рекет

0
543
Терзиев и Бонев СНИМКА: БТА

Публична тайна е, че от месеци се подготвя умишлено насаждане на напрежение със събирането и обработката на отпадъците, дирижирано от страна на „спасителите на София“

Новото ръководство на Столична община в лицето на кмета на София Васил Терзиев и представителите на ПП-ДБ-СС побързаха да залеят публичното пространство с „димки“, продуцирайки евентуална криза с отпадъците в София след няколко години. Това се казва в декларация на ГЕРБ.

Целта е ясна:

-Панически опит за замаскиране на скандалите, съпътстващи новото управление на столицата от ден първи.

-Опит за отместване на погледа на обществото от политическата немощ на „спасителите“, които доказаха, че не могат да управляват процесите в Столичния общински съвет.

-Фабрикуване на изкуствени скандали с цел притискане на политическите опоненти и извличане на политически дивиденти.

Минаха повече от 60 дни, откакто Васил Терзиев и коалицията от партии спечелиха изборите в София. В този период се справиха успешно единствено с това да убедят всички в своята политическа немощ. И понеже не са способни да разрешат управленската криза, която сами създадоха в СОС, използват всяка възможност да манипулират общественото мнение, прибягвайки към целенасочено всяване на страх и създаване на изкуствени кризи.

Какви са фактите: Публична тайна е, че от месеци се подготвя умишлено насаждане на напрежение със събирането и обработката на отпадъците, дирижирано от страна на „спасителите на София“. Разпространяването на съобщение до медиите още в първия работен ден на 2024 година, съдържащо твърдения за евентуална криза с отпадъците в София след три години, ясно показва, че темата се използва с цел политически рекет. Работата на ръководството на Столична община е да направи така, че да няма кризи в нито един сектор – нито сега, нито след 3 или 30 години. Така, както ние не сме го допускали в рамките на нашето управление.

Групата на ГЕРБ-СДС в Столична община призовава кмета на София Васил Терзиев и неговия екип да вземат адекватни мерки за справяне както с управленската криза в столицата, така и за почистване на кварталите от счупени клони и преливащи контейнери. Съветваме Васил Терзиев да прекрати незабавно безпочвения черен пиар, който няма да му помогне да заглуши гласовете на недоволните от собствените му действия и бездействия граждани. Гарантираме, че докато управляващите София не покажат, че могат да защитават интересите на жителите на столицата, ще имат яростна опозиция в наше лице!

Уважаеми управляващи, започнете да се държите като такива, защото времето на Вашите виртуални революции в замяна на Like-ове приключи! Справка: онлайн групите преливат от сигнали и честитки към Вас – управляващите столицата. Крайно време е да докажете, че можете да работите за София и нейните жители, вместо да се опитвате да рекетирате политическите си опоненти, използвайки дребни ченгеджийски номера.