Хаджигенов за срещата с ИТН: Докато не видя условията на преговорите, не отивам никъде

0
203
Снимка: архив

БСП разбрали от медиите, че са поканени от партията на Трифонов

„Докато не видя условията на преговорите не отивам никъде. Имаме писмо за среща в събота, но нищо повече“, заяви Николай Хаджигенов от ИБНИ за срещата с ИТН. По думите му най-важното било да се направи правосъдна реформа. Относително важна била фигурата на премиера, но Николай Василев не бил приемлив. От ИБНИ не поставяли условия за постове, обяви още той, но все пак, ако им предложат някакви позиции, тогава щели да решават.

Ивайло Мирчев от ДБ обяви, че имало индикации за покана, но все още не са получили такава. По повод обвиненията на ИТН за нападките срещу Николай Василев, Мирчев заяви, че когато една политическа сила иска подкрепа, това ставало с разговори и преговори. „Когато нямаш 120 депутата, искаш подкрепа в диалог“, обяви той и допълни, че трябвало да има ясно разграничаване на ИТН от ДПС и въобще не ставало въпрос за министерски постове. Все пак искали да знаят кой ще влезе в правителството и ще бъде премиер, ако това не стане, от ДБ са готови да станат опозиция. „Ние подкрепихме Ива Митева, а не ДПС, не сме направили мнозинство с тях“, заяви още Мирчев.

Стоян Мирчев от БСП заяви, че от медиите са научили за поканата на ИТН и в събота щели да отидат на срещата, ако им кажат къде ще бъде. „Имаме червени линии, които няма да прекрачим, като приватизиране на ББР и концесиониране на магистралите. Хубаво е да се върне истинският парламентаризъм“, допълни още социалистът.

Радомир Чолаков от ГЕРБ заяви, че непрекъснато обвиняват партията и да се оправдават с ГЕРБ е несъстоятелно. „От ИТН зависи дали ще има правителство и се надявам колегите да си дадат ясна сметка. Не е вярно, че партиите на протеста спечелиха изборите. Вчера се получи интересно гласуване, всички говориха за диалог и се видя, че има дисонанс, защото в предния парламент Митева бе избрана с конституционно мнозинство, а вчера БСП не я подкрепиха“, заяви Чолаков и допълни, че вероятно така ще бъде занапред.