Биков: Хаджигенов и Дончева са адвокати на олигарси, сега си вдигат хонорарите

0
269
герб
Тома Биков

Няма служба по света, която би подслушвала Настимир Ананиев – това е смешно, коментира той

Не знам какви нередности вади служебният кабинет, до момента имаме заявки за проверки, някакси оставяме предоставянето на доказателства за тези твърдения за след изборите. И по тази причина ние смятаме, че служебното правителство е участник в предизборната кампания, а не организатор на изборите, каквато би трябвало да бъде неговата функция. Това каза Тома Биков пред БТВ.

„Всички тези информации, които вървят по медиите, са лишени от факти и по-скоро целят да бъдат основен опонент служебните министри на ГЕРБ, което обърква цялата тема на една предизборна компания“, смята Биков.

Той каза, че очаква министър Бойко Рашков да предостави доказателства за подслушванията. „Нашият разговор е с министъра на вътрешните работи и с министър-председателя. Дотук доказателства няма и няма и да има, защото няма такова нещо“, заяви Тома Биков.

Той попита като какъв Николай Хаджигенов е направил твърдението си в студиото на „Още от деня“ в четвъртък: „Като адвокат на престъпна група, която е подпомагана и контролирана от Васил Божков и ръководена от певицата Лилана?“.

Другият адвокат на тази група е Татяна Дончева според Тома Биков.

„Ако идват като адвокати на тези хора във вашето студио, аз съм съгласен те да говорят каквото си искат, но когато се представят за политици, а всъщност са адвокати, по този начин си вдигат хонорара. Няма служба по света, която би подслушвала Настимир Ананиев. Това е смешно“, смята Биков.

На въпроса докладът на департамента на САЩ не е ли оценка за управлението на ГЕРБ, Биков отговори:

„Аз ще ви кажа, че в тези санкции са включени хора, срещу които се водят дела, между които Васил Божков. В този доклад се повтарят обвиненията на прокуратурата към тези хора. Когато излязоха докладите, забелязахте ли, че в същия ден началникът на кабинета на Рашков подаде оставка, защото беше учредител на партията на Божков“, попита Биков.

„100% съм сигурен, че „подкупеният политик“, който се посочва в американския доклад, не е Борисов. Бившите ченгета, които въртят това, са дезинформирани! Има двама лидери на партии, за които има информация, че са контактували лично с Васил Божков – Мая Манолова и Александър Паунов, генерален секретар на ЦК на БКП“, подчерта политикът.

„Божков натрупа своето влияние през 90-те години, разви го през времето на НДСВ, разрасна се по време на тройната коалиция, когато унищожи десетки строителни фирми и беше разследван по времето на управлението на ГЕРБ. ГЕРБ носи отговорност за управлението на държавата през трите мандата на Бойко Борисов с всички успехи и неуспехи“, смята Биков.
Също така той беше категоричен че, обвиненията за корупция се доказват много трудно в съда.

„Сега имаме например в НАП човек, за когото е очевидно, че не просто е извършил нарушение, като не е платил данъци, а вече има хипотеза, че е точил ДДС. Чакаме четвърти ден министърът на финансите да го провери. При всички претенции на Румен Радев за неговата кристална честност е много смешно и хората ще го видят, просто да го уволнят още днес, защото това демотивира цялата данъчна система и всички служители на НАП“, заяви още Биков.