Хаджигенов: Заради прищявката на Трифонов плащаме 65 млн. лв. за избори

0
113
Николай Хаджигенов

Според депутата от ИБНИ връщането на третия мандат може да е и след 15 септември

В петък Слави Трифонов събори всички мостове, които ние построихме. Очевидно политическото поумняваме няма да се случи скоро и то струва една добра цена – всяко отиване на избори по нечия прищявка – на Трифонов – струва 65 млн. Това заяви за БНТ председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме“ Николай Хаджигенов.

По думите му лидерът на ИТН е единственият, който поставя ултиматуми. „Ние няма да се смирим и сигурно ще ходим и на 16-и избори. Това с прищявките е много готино, но кой ще върши работа“, попита народният представител.

„Народното събрание е органът, който върши важните неща. Затова трябва да има правителство, не с любов, не и ултимативно“, коментира депутатът от партията на Манолова.

ИБНИ категорично отказват да се коалират с партия „Възраждане“, ако те влязат в следващия парламент: „Мястото им не е във властта, с такива хора не може да се комуникира“, категоричен е Хаджигенов.

Той потвърди, че връщането на третия мандат се бави, за да се завършат актуализацията на бюджета и други теми в НС.

„Това може да продължи колкото е нужно и след 15 септември, ако е нужно. Аз не споделям оптимизма на БСП, че бюджетът може да бъде приключен в рамките на няколко дни, въпреки че става въпрос за актуализация“, прогнозира още Хаджигенов.