Хан Крум ще променя Изборния кодекс, но забрави за мажоритарните избори

0
184
Тошко Йорданов Снимка: фейсбук

Този парламент едва ли ще изкара пълния си 4-годишен мандат, заяви Тошко Йорданов

Още днес групата на „Има такъв народ“ ще внесе в Народното събрание промени в Изборния кодекс и в Закона за политическите партии, с които субсидията за партиите да стане 1 лев на глас. Това заяви в изказването си от трибуната в Народното събрание представителят на на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който наскоро припомни на журналист Хан-Крумовите закони.

„Няма нужда да се лъжем, че този парламент едва ли ще изкара пълния си 4-годишен мандат. Ще работи толкова, колкото трябва и това ще стане ясно скоро“, заяви той и добави, че основната задача пред парламента била задължителната промяна в Избирателния кодекс.

Той изброи и предлаганите от „Има такъв народ“ промени – да се махне ограничението за секциите в чужбина, вот по пощата за българите там, видеонаблюдение, изцяло машинен вот, да се разпусне ЦИК.

От ГЕРБ го репликираха с викове: И мажоритарни избори. На тях Йорданов отговори: „Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство.“