Хотелиери: Тези 15 лв., които ни се предлагат за бежанците, са подигравка

0
88
Снимка: архив

Хотелиерите са помогнали в труден момент на управляващите и не заслужават това отношение, казва Веселин Налбантов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация 

Тези 15 лева на ден, които се предлагат, са една подигравка, един шамар по лицето на хотелиерите, които добросъвестно изпълняват грижата за бежанците, коментира пред БНР Веселин Налбантов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). По думите му българските хотелиери са помогнали в труден момент на управляващите и не заслужават това отношение.

„Ние, българските хотелиери, веднага след първия повик на правителството, на държавата станахме съпричастни с трагедията на украинския народ и направихме всичко възможно да превърнем летните си хотели, които не са за зимни условия, в убежище за украинските бежанци“, посочва Налбантов. Според него в хотелите са закупени допълнително одеяла, духалки, за да могат да се чувстват добре настанените бежанци.

„Разбираме, че държавата не може да бъде любяща майка още 100 години, това е друг народ, но нали се тупаме в гърдите, че сме съпричастни, че сме европейци и помагаме. Бюрократичната машина много бързо трябва да вземе мерки. Много от моите колеги са влезли в дългове, които няма как да се оправят. Ние не знаем как да реагираме“, предупреждава заместник-председателят на БХРА.