Христо Иванов: Колективните органи на ДБ ще решат за третия мандат на БСП

0
55
Христо Иванов

Имали червена линия, ама…

„Питам се при ясните ограничения на „Демократична България“ каква е идеята. Положението е такова, каквото е! Всички знаят каква е нашата позиция и именно затова искам да припомня, че „Демократична България“ последователно настояваше да се търси някаква формула преди вземането на това решение.“ Така коментира съпредседателят на „Демократична България“ новината, че БСП ще получи третия мандат за съставяне на правителство и поканата на Корнелия Нинова за преговори с т.н. партии на протеста.

По думите на Иванов решението дали партията ще влезе в разговори ще бъде взето от колективните органи в коалицията, съобщава Трибюн.

„Когато има предложен състав на кабинет и премиер, тогава ще вземем решение. Аз ви казвам, че ние тепърва ще вземем решение дали изобщо да влизаме в разговори“, допълни той.

Той обясни, че позицията им по отношение на червенията им линия е много ясна.

„Аз продължавам да се питам, когато някой е взел решение именно така да се конструират нещата сега, без да има предварителни преговори между партиите, за които ние настоявахме, как са си представяли ходовете оттук нататък?!“, попита лаконично съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

На въпрос дали визира президента с това изказване, той отговори така: „Не, не, не, просто питам. Просто въпрос задавам“.