И Атанас Атанасов хвърли оставка в ДСБ

0
179
Атанас Атанасов

Резултатът ни на тези избори е слаб, обясни той мотивите си

След Христо Иванов и съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов подаде оставка като председател на партията си „Демократи за силна България“. По-рано оставки подадоха и двамата председатели на Зеленото движение Владислав Панев и Борислав Сандов.

Ето какво написа Атанасов във фейсбук:

„Сърдечно благодаря на хората, дали своя глас за „Демократична България“, на кандидатите ни в листите, на доброволците и на всички активисти за всеотдайната и безкористна работа. Въпреки положените усилия резултатът ни на тези избори е слаб, за което поемам личната си отговорност“, написа той, като се позовава на устава на ДСБ, според който следва да свика Национално събрание на партията за избор на ново ръководство.

„В трудни моменти като този е необходимо да се прояви устойчивост и национална отговорност. Заедно с другите лидери на „Демократична България“ сме длъжни и ще защитим интересите на избирателите на обединението, което единствено е способно ефективно да отстоява каузите, които изповядваме. То трябва да бъде запазено и развито.

Изказвам искрена благодарност на колегите от Председателския съвет на Демократична България за съвместната ни работа. За мен е чест да сме от един отбор“, добави той в изявлението си.