И бившата зам.-шефка на ДСБ Цецка Бачкова напусна партията на Атанас Атанасов

0
351
Цецка Бачкова Снимка: фейсбук

Взех трудното решение да не бъда повече безмълвен съучастник в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и удобна патерица на по-амбициозни политически сили, написа тя

„Демократи за силна България“ (ДСБ) се разделя с редица кадри. Партията, водена от ген. Атанас Атанасов, изключи районен председател, а други петима напуснаха, съобщава „24 часа“.

Първа бе изключена Елена Спасова – председател на ДСБ в столичния район „Лозенец“. Във фейсбук тя съобщи, че е била изключена от партията на символичната дата 10 ноември заради уронване на престижа на ДСБ. По думите ѝ причината била „инакомислието ѝ“.

След Спасова партията напусна и Цецка Бачкова. Бившият зам.-председател на ДСБ и претендент за лидерското място през февруари обяви в неделя, че напуска.

„Днес взех трудното решение да не бъда повече безмълвен съучастник в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и удобна патерица на по-амбициозни политически сили, за жалост дори неотговарящи на идеологията и принципите, зад които аз твърдо още стоя“, написа тя във фейсбук, цитирана от OFFNews.

След Бачкова и Спасова партията напуснаха още Жени Шиер, Иван Димитров – бивш ръководител на вътрешния арбитраж, и Емил Димитров.