И проф. Огнян Герджиков иска оставката на министъра на културата

0
54
Герджиков
Огнян Герджиков

Момчето е младо, изглежда интелигентно, но очевидно трудно се вписва в тази роля, коментира бившият шеф на паламента

„Отношението на културния министър показва лековатост с видеото, което той разпространи, в което сякаш говори на свои приятели и съученици. Такова поведение не отива на министър в България. Момчето е младо, изглежда интелигентно, но очевидно трудно се вписва в тази роля да бъде начело на културното министерство. Фигурата на министъра трябва да респектира”, коментира пред Нова нюз проф. Огнян Герджиков, който е автор на учебници и книжки за деца.

Той се присъедини към десетките учени и културни дейци, които поискаха оставката на министъра на културата Атанас Атанасов.

Според Герджиков решението на управляващите да излъчат точно Атанасов за поста не е най-доброто.

„И преди това видео, което разочарова много хора, той беше непознат сред културните среди. Имаме много сериозни фигури в областта на културата и някак беше несериозно човек на толкова млада възраст да бъде назначен за министър”, категоричен е проф. Герджиков.

По думите му не е имало и такова напрежение около кандидатурата за поста на управител на БНБ.

Относно намерението на управляващите да отстранят Иван Гешев от поста главен прокурор проф. Герджиков обясни, че това ще бъде удар във въздуха.

„Трудно мога да си представя, че всички, от които зависи оставката му, ще гласуват против него, след като преди години те категорично го избраха”, отбелязва юристът.