ИБНИ се разпада, „Волт“ се оттегля от коалицията

0
114

Партията ще участва на предстоящите парламентарни избори през ноември

ПП „Волт“ се оттегля от партньорската мрежа на „Изправи се. БГ!“, съобщиха от партията. Решението е било взето през уикенда от новия политически борд.

Партията ще участва на предстоящите парламентарни избори през ноември – независимо дали със собствена регистрация или в коалиционен формат.

На 29 май се проведе конгрес на „Волт“, който избра нов политически борд и двама нови съпредседатели Венцислава Любенова и Симеон Трулев.

„Направихме анализ на взаимоотношенията в коалицията и заявките, с които се събрахме преди 9 месеца, и установихме, че има много разминавания и голяма част от хората, с които стартирахме този проект вече ги няма. Текущите участници са се капсулирали в един затворен кръг и забравят очакванията на протестиращите, които ни събраха“, коментира съпредседателят на Венцислава Любенова.

„Нашите членове и симпатизанти очакваха редовно правителство и по-адекватно поведение в Народното събрание на коалицията, която подкрепяхме. Последните дни се удари дъното – всяка партия от коалицията дърпа в своята посока, а част се държат като че не участват в тази коалиция. Има хора от „Изправи се! Ние идваме!“, с които бихме продължили да работим, но не и в този формат“, заяви другият съпредседател Симеон Трулев.

Всяка една политическа формация се създава с цел участие на избори и налагана на конкретни политики, в които вярва и би приложила ако участва в управлението на страната. Волт ще участва на предстоящите парламентарни избори през ноември – независимо дали със собствена регистрация или в коалиционна форма, допълниха от формацията.