Има ли зависимости между главния прокурор, ПП и малката софийска коалиция, пита Костадинов

0
144
Костадин Костадинов Снимка: архив

13 депутати от „Продължаваме промяната“ и трима от „Демократична България“ са отсъствали при вчерашното гласуване на съдебната реформа, заяви лидерът на „Възраждане“

„13 депутати от „Продължаваме промяната“ и трима от „Демократична България“ са отсъствали при вчерашното гласуване на съдебната реформа“, заяви председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той определи поведението на въпросните народните представители като тържество на политическото лицемерие.

И попита дали хората, които са отсъствали, имат зависимости от главния прокурор.

„Това, което видяхме вчера беше тържество на политическото лицемерие. 15% от групата на малката софийска коалиция и от „Продължаваме промяната“ липсваха, но гласуването щеше да мине за съдебната реформа. Мнозинството щяхме да бъдем ние, които искаме съдебна реформа.

Има ли зависимости с главния прокурор от хората, които липсваха? Защото това беше предателство – грозно, гнусно. То показва, че тези хора дори собствените си избиратели не уважават. Вчера 13 души от ПП и трима от малката софийска коалиция не бяха на работните си места. Ами тогава подавайте си оставките, и без това Народното събрание приключва. Бъдете малко мъже! Щото тук има жени, които са по-мъже от мъжете. Вчера имаше интересни коментари – ако съдебната реформа приключи, малката софийска коалиция ще приключи. На 2 април ще видим присъдата на българските избиратели“, посочи той.

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на „Възраждане“ защити инициативата по събиране на подписи за референдум за отлагане на присъединяването към еврозоната.

„Вчера беше изчетена тук патетична декларация в подкрепа на диктатурата в България. Тя беше посветена на усилията не на България, а на една част от елита в България да наложи една чужда валута в нашата страна.

Тази декларация пропуска волята на народа, която може да изрази. В тази зала има хора, които могат да говорят от името на част от българския народ. Никой няма право да говори от името на целия народ. В момента се провежда инициатива за референдум за защита на българския лев. Всичко идва от една малка софийска коалиция, която носи в името си „демократична“. Много българи всеки ден заявяват с подписа си, че искат да бъдат питани. Българите, според тези псевдодемократи, са прости хора. Ако слушаме тях, ще останем с впечатлението, че Швейцария е диктатура, защото провежда референдуми“, посочи той.