Имаме брутална карикатура на държавническо мислене

0
543
Снимка: фейсбук

По-нещастен премиер никога не сме имали

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

Толкова е МНОГО тъжно, че в тази сложна и опасна ситуация в света имаме това правителство. Истинска трагедия!

Толкова ли е отъпял нашия народ, сляп ли е, неграмотен ли е, уморен ли е, излъган ли е?! Това правителство вече попълни до спукване една антология от хаотичнии и невежи движения и размисли на тема „управление“. Инфантилна история.

По-нещастен премиер никога не сме имали. Той няма базово знание за международните отношения, за историческите факти, за събитията в политиката поне от последните десет години. Той не знае кой кой е.

На никой ли не пука, че държавата ни изглежда неграмотна и безпомощна?! Това, че е удобен за „наливане“ отвън, достатъчно основание ли е за подкрепа?! Хайде поне следващия път да поискаме за Коледа да ни подарят умна кукла!

Явление, което трябва да бъде изучавано от социологията, как и защо се случва. Фикцията за нещо ново и добро замества разума и обективността в груповите оценки. Да не цитирам сега Гюстав Льо Бон, Серж Московичи, Джийн Шарп и др., как се създават социални епидемии.

Имаме брутална карикатура на държавническо мислене, по-скоро имаме немислене и политически движения, основани на суфльорство, подсказки, преписване, гугъл, натрапено съветничество по линия на глобалния контролен ресурс и нарцистично самомнение (ние сме най-добрите, от нас започва всичко)… А къде ще свърши, даже не искам да мисля. Имаме известен късмет, че все пак става дума за сложна коалиция. Представям си, ако просто ПП ни управляват без никакви забележки….