Името на Нинова за председателския пост в парламента беше обсъждано, твърди Атанас Атанасов

0
116
Атанас Атанасов

Писмото на ДСБ е истинско, каза той

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов потвърди истинността на писмото разпратено до ръководството на партията и членове, в което се казва, че е взето решение Корнелия Нинова да е председател на Народното събрание и да се въведе ротация за този пост.

„Да, писмото на ДСБ е действително, не виждам нищо скандално в него, то е изпратено до всички наши активисти“, потвърди той информацията, която tribune.bg разпространи преди дни и стана обект на коментари дни наред, а някои лидери дори обявиха, че не е имало подобно нещо.

Атанасов потвърди, че идеята лидерката в оставка на БСП Корнелия Нинова да е шеф на парламента е била обсъждана. Вчера тя отрече да е била вариант за шеф на парламента и определи медийните публикации по темата като лъжи.

„Имаме политическо решение за това да подкрепим и да участваме в мнозинство“, декларира той. И също потвърди, че ще се решават недоизчистените въпроси в преговорите.

Самият Атанасов отново бе избран за зам.-председател. Той заяви още, че не приема ротационния принцип за смяна на председателския пост на НС и призна, че това е било обсъждано в бъдещата коалиция.

„Аз не приемам този модел. Според мен първата политическа сила трябва да предложи свой председател“, коментира Атанасов.