Ивелина Димитрова подаде оставка от СЕМ

0
120
Ивелина Димитрова Снимка: СЕМ

Мотивът й е, че в последните дни конструктивният диалог и добрият тон в съвета се били загубили

Ивелина Димитрова е подала оставка като член на Съвета за електронни медии. За нея се разбра от съобщение на прессекретариата на президента Румен Радев.

„Президентът Румен Радев високо цени професионализма на Ивелина Димитрова като член на Съвета за електронни медии от неговата квота. Със своята работа Ивелина Димитрова оправда доверието на президентската институция и на обществото в усилията за утвърждаване на плурализма, професионалните стандарти и журналистическата етика в медийната среда в България. Президентската институция счита, че всеки опит за политизирането на дейността на Съвета за електронни медии е в ущърб на обществото“, гласи съобщението.

Оставката е подадена тази сутрин, по информация на OFFNews. Димитрова е посочила в заявлението си, че прави това, тъй като в последните дни конструктивният диалог и добрият тон в СЕМ се загубили. Тя трябва да изпълнява задълженията си, докато президентът не назначи нов член на СЕМ.

Председателят на СЕМ Бетина Жотева не внесе повече яснота за въпросната загуба на добър тон. „Това е нейно решение, тя така е преценила. Ще приемем оставката и ще чакаме новия член на СЕМ“, коментира Жотева пред OFFNews.