Изхвърлиха опасни отпадъци в частен имот край София

0
40
Снимка: Нова телевизия

В момента в двора има гъста неприятна течност и се носи задушлива миризма

Неизвестни хора нахлуха с камион, натоварен с опасни отрови, в частен имот край София. Те съборили оградата и стоварили опасните отпадъци насред двора.

Собственикът на имота предполага, че е станал жертва на престъплението, свързано с безразборното изхвърляне на 250 варела, пълни с токсични отпадъци. Отровите бяха открити на различни места около столицата и представляват изключителна опасност за почвите.

Къщата на Тони Славев се намира в село Бусманци. Преди дни му се обаждат, за да му съобщят, че оградата на двора му е съборена и вътре са изхвърлени варели. Когато идва на място, вижда, че течността е изсипана. В момента в двора има гъста неприятна течност и се носи задушлива миризма.

„Вчера пристигнах, не знам какво и кога е станало. Миналата седмица го нямаше това”, казва Тони Славев. Той се притеснява, че неизвестната течност е пропила дълбоко в почвата.

„Отдолу има помпена станция на Софийска вода. Подпочвената вода е около 2,5 метра. Няма двор без зеленчуци, поливат се с помпи”, разказа Тони Славев.

Притеснява се и че не знае как да изчисти.