Изписаха пострадалите при катастрофата с автобус на градския транспорт в София

0
17
Катастрофиралият автобус СНИМКА: Фейсбук/"Катастрофи в София"

На шофьора му прилошало, бил е неадекватен, но резултатите от медицинските му изследвания са добри

Състоянието на тримата настанени в „Пирогов“ след катастрофата с автобус в София е добро и те са изписани съобщиха за БНТ от спешната болница. И двете жени и детето вече са освободени.

Автобус на градския транспорт се заби в две коли, а след това и в дърво в столичния квартал „Младост 2“ във вторник следобед.

Шофьорът, който беше най-тежко пострадал и със съмнение за инфаркт, както и още трима от пътниците в автобуса, също са изписани от болница „Света Анна“.

При инцидента пострадаха 8 души, единият е отказал да бъде хоспитализиран.

„Това, което се знае, е, че на водача на автобуса му е прилошало, бил е неадекватен и веднага е бил откаран в болница „Света Анна“. Не може да се уточни точно какво се е случило. При изписването му от болницата резултатите от изследванията са били много добри. Шофьорът е бил в отпуск до началото на септември. От 6 години работи в градския транспорт. За този период има някакви ПТП-та от минимален характер и малки щети по автобуса, които не са по негова вина. Тежки провинения от негова страна няма“, заяви Борислав Попов – началник отдел в „Столичен автотранспорт“.