Йордан Цонев: Радев сега се сети за връщане на държавността. Поздравления, г-н президент, добре дошли в ДПС

0
825
Йордан Цонев

Делян Пеевски никога не е имал нито лични, нито фирмени кредити в ББР, твърди бившият депутат

Фактите показват, че Делян Пеевски никога не е имал кредити в Българската банка за развитие – нито в лично естество, нито негови близки, нито негови фирми. Това заяви пред Нова телевизия Йордан Цонев от ДПС по повод разкритията на служебния икономически министър.

Кирил Петков обяви, че специална комисия ще влезе в ББР, за да види защо е подпомагала 8 фирми, от които четири били свързани индиректно с Делян Пеевски.

„Очакваме от министрите да изкарват само и единствено факти. Питам Кирил Петков – има ли реални факти за участието на Пеевски във фирмите, които са взели кредити? Да покаже факти, а не журналистически разследвания и косвени данни“, призова още Цонев и напомни: „ББР има пълен лиценз, което значи, че може да дава пари на малки, средни и големи предприятия“.

„Служебното икономическо министерство принадлежи към кръга „Капитал“. Нека да не изкарват недовършени разследвания на „Капитал“. Иначе имат добри харвардски CV-та“, коментира представителят на ДПС.

„Очаквам харвардските претенции да се подплатят“, коментира Цонев изказванията на служебният икономически министър.

Той каза, че от ДПС дават кредит на доверие на икономическия и финансов министър, но ще ги следят под лупа, „а ние в това сме много добри“.

„Няма партии на статуквото и промяната – има партии, които искат да се променят и такива, които не искат“, смята той.

„Ако в следващото правителство има програмен кабинет, може да мине и без нас, но с нашата подкрепа“, обясни депутатът от ДПС.

Радев сега се сети за връщане на държавността. Нашият слоган беше „рестарт на държавността“. Поздравления, г-н президент, добре дошли в ДПС, завърши Йордан Цонев.