Йордан Иванов от ДБ: В стола на президента видях Митрофанова

0
117
Йордан Иванов

Конституционалисти са въвели консултациите като способ за излизане от политически кризи, а ние вчера видяхме една ПР акция, казва депутатът

В стола на президента Румен Радев в понеделник видях руската посланичка Елеонора Митрофанова, заяви пред БТВ депутатът от ДБ Йордан Иванов, след като в понеделник Радев и лидерът на коалицията Христо Иванов влязоха в остър конфликт по време на консултациите за съставяне на правителство.

„Изненада ме, защото конституционалисти са въвели консултациите като способ за излизане от политически кризи, а ние вчера видяхме една ПР акция. Ясно е, че позициите ни с президента за войната в Украйна са диаметрално различни“, каза Иванов.

„Трябваше да отидем на консултации при президента, но там видях Митрофанова седнала в стола на президента“, изказа се остро депутатът.

Разликата в позициите ни се изразяват в това как гледаме на България. Дали искаме да сме горд европейски народ или малък руски сателит, продължи Иванов.

„Къде е усилието на ГЕРБ да направи правителство с първия мандат? Липсва такова. Бягат от отговорност. Докато гласуват евроатлантически с нас, вадят от другия ръкав другото мнозинство на Борисов с БСП и ДПС за Изборния кодекс“, категоричен бе представителят на „Демократична България“.