Кадиев с екзотична оферта: БСП, ДБ и мутрите да управляват заедно

0
141
Георги Кадиев Снимка: фейсбук

Трите партии общо имат 83-ма депутати

Още една екзотична идея за бъдещото управление на страната дойде от ляво. „Според мен, към днешна дата, единственият начин да няма нови избори е правителство с третия мандат. Единственият начин е това да е споделен мандат на Коалиция „БСП за България”, ДБ и ИСМВ. Няма значение кой формално е получателят на мандата – получава се заедно, целите се формулират заедно, правителството се предлага заедно, гласове в подкрепа се търсят заедно. Всъщност просто ще свършим това, което ИТН трябваше да свърши“, написа в профила си във Фейсбук Георги Кадиев.

Според него равностойното партньорство трябва да е ключово.

„Може да не се харесваме, но това е без значение. Не ни ли казахте точно това на изборите? Избори 2 в 1 означават едно просто нещо: всяка партия ще иска да има свой кандидат за президент, за да дърпа листата за депутати. То е като при местни избори: издигаш кандидат-кмет дори и да е без шанс, но да дърпа листата за общински съветници. Това може ужасно да обърка нещата и дори да върне Борисов“, предупреждава Кадиев.

Той припомня, че 2013 година протестите срещу Делян Пеевски са помогнали за връщането на Борисов. „Ако втори път се спънем в този камък, сами сме си виновни. Още една причина да опитаме да съставим правителство“, завършва той.