Как гласовете на Ваня Григорова от БСП се удвоиха за една седмица?

0
359
Ваня Григорова

Според този прираст на електорат, другата седмица тя ще задмине Терзиев, а после няма да има нужда и от балотаж

Тодор Пройчев, фейсбук

Тодор Пройчев

По принцип, смятам Ваня Григорова за много подходящ кандидат, който да събере гласовете в София на левите избиратели. Но как за една седмица гласовете й се удвоиха, че и вече изпреварва Хекимян? Според този прираст на електорат, другата седмица тя ще задмине Терзиев, а после няма да има нужда и от балотаж.

Ето, ги бакалските ми сметки (тези на, уж, социолозите дори не знам дали са изобщо сметки): Миналата седмица центърът на Юлий Павлов даде 13.8% за Ваня Григорова при избирателна активност от около 380-390 хиляди, които ще гласуват. Или около 53-54 хиляди гласа. Днес агенция ЕСТАТ на Иво Желев буквално е изстреляла Ваня Григорова с 20.6% при 500 хиляди души избирателна активност. Това вече прави внушителните 103 хиляди гласа за Григорова на първи тур. Какво става с конкуренцията й? Въпреки ръста от над 100 души при избирателната активност, и Хекимян, и Терзиев са „замръзнали“ на гласовете, „раздадени“ им от Юлий Павлов от миналата седмица – около 90-95 хиляди гласа за Хекимян, и около 133-138 хиляди гласа за Терзиев.

И накрая, чудя се на нашите специалисти по ашладисване на данни, които се наричат социолози, защо толкова ревностно крият кой им поръчва музиката? Ами, то по фалшивото им свирене се познава и става ясно веднага