Калоян Методиев: Мутренските подходи, злоупотребата с власт, заплахите са част от портфолиото на вкопчилите се на живот и смърт във властта

0
511
Калоян Методиев

Бившият началник на кабинета на Радев завежда дело срещу сайт за фалшиви новини

Калоян Методиев, фейсбук

Преди седмица в интервю предупредих, че кампанията навлиза в компроматна фаза с активното участие на държавата. Нещата ескалират повече, отколкото очаквах. Завеждам дело за клевета и набеждаване срещу сайта „народ“. Такава концентрация на лъжи и манипулации трудно може да бъде измислена и навързана от нормален човек.

Говори се, че зад сайта стои един колекционер на апартаменти, който се сближи с един фалшив герой покрай едни три морета. И в момента работят в симбиоза. Мутренски подходи, злоупотреби с безконтролна власт, използване на държавни институции като бухалки, масови корупционни назначения, заплахи, фабрикуване на компромати са само част от портфолиото на вкопчилите се на живот и смърт във властта.

Не ги интересува живота и здравето на хората в ковид кризата, растящите с дни цени на храни и услуги, енергийната криза, оцеляването на работодатели и служители, държавата като инструмент за добруването на народа. За сметка на това истински се вълнуват да няма прозрачност в изборния процес с контролно броене на разписките от машините. Очевидно раздялата с властта на някои ще е трудна и болезнена, с цената на всичко, дори за сметка на държавата и на живота на милиони нейни граждани.

Добрата новина е, че никой с подобни методи и управленски „успехи“ не може да задържи властта дълго.