Карадайъ: Правителството вече е вредно за страната

0
174
Мустафа Карадайъ

Българските граждани не са опитни зайчета за политически експерименти, допълни лидерът на ДПС

„Това правителство вече е вредно за страната. Българската държава не е опитна лаборатория и българските граждани не са опитни зайчета за политически експерименти“, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебата преди избора на нов министър на отбраната.

„Българските граждани искат сигурност. Българските граждани повече не трябва да бъдат лъгани. Те заслужават честно отношение, ясни отговори и адекватни държавнически решения“, обясни той.

По думите му днес се предлага освобождаване на министъра на отбраната само два месеца след като се гласува този кабинет и липсват ясни аргументи.

„Позоваването на изявлението на министъра на отбраната Стефан Янев във фейсбук е нелепо, при положение че министърът има официални изявления, включително и в Народното събрание. Къде беше премиерът още при първото изявление на министъра на отбраната. Дали не бяха съгласувани действията и днес да се оказва наличен свободен бушон. По-важното е, че днес няма яснота защо се иска тази персонална промяна. Изявлението на министъра на отбраната във фейсбук от 27 февруари е във връзка, че вече му е поискана оставката и няма как да е нито причина, нито повод, нито да служи като аргумент за оставката. Такива въпроси стоят пред НС и пред цялото българско общество. Докога ще слушаме неаргументирани тези, празни приказки“, попита Мустафа Карадайъ.

„В името на мира и стабилността ДПС няма да иска оставката на целия кабинет. Нужна е политическа воля за общи координирани действия между всички институции в името на родината, мира и бъдещето на България, на региона, Европа и света“, призова лидерът на ДПС.