Карадайъ: Превърнаха полицията в комунистическа милиция

1
523
Мустафа Карадайъ на предизборно мероприятие Снимка: архив

Не можем да премълчаваме рушенето на демокрацията и държавността в нашата родина, заяви лидерът на ДПС в село Млечино

„31 години след създаване на ДПС днес какво виждаме – репресия. Някои политически ръководители на полицията тази година я превърнаха в онази комунистическа милиция. Нахлуха в домовете на инвалиди без законно основание. Виждаме днес, че повече от всякога имаме нужда от ДПС. Виждаме, че днес България повече от всякога има нужда от ДПС, за да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността в нашата родина България.“ Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на отбелязване на годишнина от Възродителния процес в село Млечино.

Той допълни, че тази година е било решено да няма митинги предвид пандемията и ковид кризата, но „няма как да не почетем нашите герои на българската демокрация и затова пак сме тук“.

„Да поздравим нашите братя и сестри християни за празника, но ние се събираме тук, за да може да си спомняме онези времена и да вземем поуката от онова, което се е случило навремето с надеждата и идеята заедно и обединени да градим нашето бъдеще, на децата ни и на внуците ни в нашата родина“, каза още Карадайъ.

„Онези политически ръководители, които заставиха полицията да се превърне в милиция, трябва да си носят отговорност. А за незаконните деяния и милиционерщината оттук заявяваме като Движение за права и свободи – след като изчерпим националните правни процедури, тази тема ще стигне до Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Не можем да премълчаваме рушенето на демокрацията и държавността в нашата родина България. Днес, ако го премълчим, утре каква България ще има, каква България ще завещаем на нашите деца и на нашите внуци?“, попита Карадайъ.