Каримански и Митева обявяват нова партия утре – „Заедно“

0
118
Любомир Каримански

Двамата напуснаха партията на Слави Трифонов

Ива Митева и Любомир Каримански официално ще се включат в нов политически проект, след като напуснаха партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

В 10 часа утре те ще представят новата обединена коалиция „Заедно“ в БТА.

Митева бе шеф на парламента в 45-ото и 46-ото НС, в следващия парламент бе заместник на председателя, а с изпадането на ИТН от парламента се върна в администрацията на Народното събрание.

В края на миналата година Митева намекна за нов политически проект, но отказа да каже дали ще се завърне в политиката. „Не искам да бъда човек, който се е появил в политиката, за да вземе нещо. Единственото, което искам, е името ми да остане чисто“, заяви тя в едно от малкото си медийни участия тогава.

Каримански бе кандидатът на ИТН за управител на БНБ. Като депутат от партията на Трифонов оглави бюджетната комисия. „Аз не съм от „Има такъв народ“ (ИТН), аз бях от гражданската квота само. Все пак изборите приключиха“, разграничи се той от бившите си съпартийци през октомври м.г. Малко след това бе назначен като съветник на служебния министър на финансите.

От анонса за предстоящото събитие става ясно, че в тяхната партия ще бъде и Юлиян Софрониев. Той е основател и главен изпълнителен директор на високотехнологична българска компания, която разработва и произвежда системи за сигурност, контрол на достъпа и работното време, базирани на биометрична идентификация./24 часа