Каримански: Не искам повече името на Николай Василев да се свързва с „Има такъв народ“

0
521
Любомир Каримански Снимка: архив

Председателят на бюджетната комисия ще е номинацията на ИТН за управител на Българската народна банка

Не бих искал повече името на Николай Василев да се свързва с „Има такъв народ“. Той остана в миналото, беше номинация за премиер, но сега фактите са други. Така председателят на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански от ИТН коментира пред Би Ти Ви изказване на Василев, в което той определя бюджета за 2022 г. като най-небалансирания за последните 25 години и с най-разхитителните и левичарски политики. Николай Василев беше предложението на партията на Слави Трифонов за премиер, когато политическата сила получи мандат за съставяне на правителство в средата на миналата година.

Каримански изрази учудване от критиките на опозицията, че предложеният бюджет е разточителен. „Само вчера получих от ГЕРБ и ДПС 12 предложения за увеличение на социалните разходи“, уточни той.

По думите му между първо и второ четене на бюджета се обсъжда отпускането на повече пари на БАН. Каримански каза още, че най-вероятно той ще е номинацията на „Има такъв народ“ за управител на Българската народна банка.