Кирил Добрев: „Държавникът“ Нинова нарушава закона, като отказва да изпълни съдебно решение

0
79
Кирил Добрев Снимка: фейсбук

Той за втори път е сезирал прокуратурата

„За да няма пак изненадани от кръга около Нинова: след последното заседание на НС на БСП сезирах компетентните органи за поредните нарушения на законите в страната и Устава на БСП“, написа във фейсбук Кирил Добрев.

Той припомня, че решението на ВКС е ясно – изключването му и наказанието на Калоян Паргов са в „противоречие с Устава на БСП и със самия правилник за работа на Националния съвет“. Социалистът подчертава, че решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

„Въпреки това „държавникът“ Нинова нарушава закона и отказва да изпълни съдебно решение. За да прехвърли отговорността, „юристът“ Нинова пише искане за разяснение до общопартийната контролна комисия“, пише още Добрев.

Той допълва, че съдебните решения се изпълняват, а тълкувания дава само съдът, а не партийната комисия, освен ако желанията на Нинова и решенията на партийните органи не са започнали да важат с по-голяма сила, отколкото Конституцията и законите на страната.

„Казусът не е интересен заради Кирил Добрев, със или без „документ“ аз съм си социалист. Има една-единствена причина, която заслужава внимание, и тя е дали, когато имаш претенции да си държавник, имаш качествата да спазваш българските закони в моментите, в които не те кефят“, допълва още Добрев.

В същото време стана ясно, че Корнелия Нинова, Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Великова не се явиха на разпит при прокурор Георги Иванов по жалбата на Кирил Добрев в Софийската районна прокуратура.