Кирил Добрев: 700 000 избиратели искат смяната на ръководството на БСП

0
52
Кирил Добрев и Корнелия Нинова, когато се обичаха.
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Партията не е готова за предизборната кампания, смята той

„БСП не е готова за предизборната кампания и причините не са вътрешни, а в политическото поведение на ръководството. Когато през последната година си прескачал от политическа маса на политическа маса, бил си с ПП и ДБ, после си пофлиртувал малко с ГЕРБ и с ДПС, това страшно демотивира избирателя“. Това коментира пред БНР Кирил Добрев от БСП.

И допълни, че ръководството на партията трябва да разбере – избирателят на БСП не приема партията като балансьор, а като основен играч:

„И когато ти я принизиш до положението на сервитьор, няма как да ти гласуват доверие. Хората, които гласуват за БСП, искат или управляваща, или основна опозиционна партия, а не посредствен политически елемент. Никой не харесва асистентите, а лидерите“.

ГЕРБ/СДС

В предаването „12+3“ Добрев посочи, че от партията се отстраняват хора, които имат различно мнение.

„Партията ще преживее и тези избори, ще дойдат нови. За ръководството обаче тези избори са фатални, защото, ако не успеят да останат закачени някъде във властта, просто си отиват и от вътрешнопартийната аудитория“.

Според него близо 700 000 избиратели, които спряха да гласуват за БСП, искат смяната на настоящето ръководство на партията.

„Вдясно върви консолидация, за да може да се атакува първото място. Вляво – разпарчетосване, за да има повече свободни избиратели, за да може някой да краде. Ляво обединение може да има само с БСП. Обединението е изключително важно“.