Кирил Петков е политическият лидер, натискал вътрешният министър за оставката на главния секретар

0
209
Петър Тодоров

След визитата на шефа на „промяната“ в МВР, Петър Тодоров е извикан в кабинета на Стоянов и му е обяснено, че трябва да си тръгне

Босът на „промяната“ Кирил Петков е партийният лидер, който е натискал вътрешният министър Калин Стоянов да махне главният секретар Петър Тодоров. Това обяви той пред Соня Колтуклиева и агенция ПИК.

По-рано днес Тодоров даде интервю за Би Ти Ви, в което обяви, че проблемите му в МВР започнали след посещение на партиен лидер  в кабинета на министъра.

Тодоров разказва в ПИК, че юни месец, няколко дни след съставянето на правителството е имал разговор в министъра, който му е обяснил, че всичко ще е ОК и ще работят заедно, както винаги са работили.

Кирил Петков дойде при Калин Стоянов и буквално на следващия ден бях извикан и ми беше поискана оставката, обяви Тодоров. Министърът му казал, че имало напрежение около длъжността му. Това е такъв аргумент, който се използва при смяната на всички директори (на РПУ), включително и при мен, допълва главсекът.

На въпрос какво се е променило, защото той е назначен от Бойко Рашков Тодоров отговоря ,че няма политически ангажименти, нито икономически такива.