Кирил Петков: Не обръщайте внимание на темата за РС Македония, тя приключи

0
169
Кирил Петков

Парламентът си позволил да говори по тема, която не е „новината на деня“. А тя била, че Асен Василев е намерил „2,5 млрд. незаконни строежи“

Премиерът Кирил Петков отрече важността на темата за РС Македония и раздаде инструкции на медиите коя е „новината на деня“. Това се случи на брифинга след заседанието на Министерския съвет, съобщи Tribune.

„През цялото време темата за РСМ беше използвана да отвлича общественото внимание. Защо днес беше избрано изслушването? За да се напълнят новините с тази тема и да се избегне една много по-важна тема на министъра на финансите. И това е, че междуведомствена комисия на МФ и МРРБ открива 2,5 млрд. незаконни строежи. И тези бюджети трябвало да бъдат платени от увеличението, поискано от МРРБ. Това е новината на деня!“, подчерта Петков.

„Днес излиза комисията с тези заключения с ясни примери!“, издаде в аванс премиерът.

Сред примерите имало и 6 метра водосточна тръба за 1 млн. лв. Не стана обаче ясно нито къде е, нито какво се включва в тази цена, нито каквито и да било подробности защо е незаконна. Според Петков имало 2,5 млрд. такива примери.

„Това показва, че сме били прави през цялото време!“, похвали се премиерът.

Той с усмивка и видимо задоволство съобщи и „безпрецедентния успех“, че германски митничари ще дойдат на българската граница – явно обещани му след негови твърдения, че там има „мафия“.

„В деня, в който това беше съобщено, ни се поиска и вот на недоверие“, навърза весело нещата министър-председателят.

Той успокои българите, че „в този момент войната с мафията продължава. Не се хващайте на капаните, с които те се опитват да отвлекат вашето внимание“, посъветва Кирил Петков.

„Не обръщайте внимание на темата за РС Македония, тя приключи. Следете кой какви пари от вашите пари иска да дава за незаконни строежи“, заръча той на целокупния български народ.