Кирил Петков не отговаря на изискванията да заема длъжността министър

0
625
Радостин Василев Снимка: фейсбук

Няма никакво значение кога е подал документите, а кога Канада е потвърдила неговия отказ

Радостин Василев, депутат от ИТН

Току-що г-н Кирил Петков призна по БТВ, че няма официален документ (потвърждение) от Канада, относно отказа му от канадско гражданство. Г-н Петков потвърди, че е подал нотариално заявление за отказ преди да стане министър. Искам да го уверя, че няма никакво значение кога е подал документите, а кога Канада е потвърдила неговия отказ.

Г-н Петков каза, че и към момента няма потвърждение от Канада относно неговия отказ. Това е съвсем нормално защото тази процедура обикновено отнема около 6 месеца. За мен г-н Кирил Петков и към момента не отговаря на изискванията да заема длъжността министър. „Чл. 110. от Конституцията е на пълно ясен: „Членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители.“ Подаването на документи за отказ не те прави автоматично лице само с българско гражданство.

От тук изниква и въпросът какви са юридическите последици върху актове, които е подписал г-н Кирил Петков до момента?

И това не са интриги.

И това не е заяждане.

В опит да отклони вниманието от този огромен проблем, г-н Кирил Петков каза, че и други министри в миналото са имали този проблем и чак след встъпване в длъжност са подали документи за отказ от чуждото гражданство и отново призова народните представители да приемат актуализация на бюджета със своя традиционен популистки плам.

ТАКЪВ Е ЗАКОНЪТ И ТОВА Е ПРОСТО ЕДИН ОГРОМЕН ГАФ!!! НЯМАМЕ ПРАВО ДА ОПРАВДАВАМЕ СВОЕТО НЕПРАВОМЕРНО ПОВЕДЕНИЕ С НЕПРАВОМЕРНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА ДРУГИ.

Г-н Петков, нито един от интересите, които вие сте засегнал в ББР не е пробил при ИТН. Моля ви спрете да лансирате с тази абсурдна теза. Вчера си позволихте отново некоректно да коментирате подкрепата на ИТН към президента Радев и да я обвържете с неговия рейтинг. Просто приемете, че тя е към него, но не към вас, а и вашият рейтинг засега е висок…..