Отстранената директорка на „Напоителни системи“ ще съди земеделския министър

0
114
Снежина Динева Снимка: Нова

Причината са неверни твърдения от страна на Христо Бозуков

Българските следствени служби са издали документ, че отстраненият директор на „Напоителни системи“ Снежина Динева няма досъдебни производства. Това е причината тя да търси правата си по съдебен път, по думите ѝ заради неверни твърдения от страна на земеделския министър проф. Христо Бозуков.

„Аз и моят екип успяхме да изведем дружеството на печалба 4 поредни години. А вследствие на това да сме бенефициент по европрограми“. Това заяви пред Нова тв отстраненият директор на „Напоителни системи“ Снежина Динева.

По нейните думи министърът на земеделието се опитва да прехвърли отговорността.

„Дружеството е изцяло блокирано вследствие на неговите действия и новия управителен съвет. Така служителите не могат да получат възнагражденията си. Беше направен опит да ме изкарат виновна за тези проблеми“, заяви Динева.

Според нея несъбраните вземания са от 2010-12 година и са с изтекла давност. „Около 99 % е събираемостта от напояване по време на моето управление“, обясни тя.

Тя разкри, че е проверила и към момента не е изготвен доклад от Сметната палата. Определи го като поредната лъжа на министъра.

„30% са отрязани от програмата на дружеството с мотив кои са най-спешни, а най-спешни няма, защото всички са такива“, сподели още Снежина Динева.