Кирил Петков от върхушката ли е, или от вихрушката? Премиерът пак обърка думите след срещата с Байдън

0
539
Кирил Петков Снимка: фейсбук

Работиш с политическата вихрушка, ако си Путин, и го работиш през корупция, разказа за разговора си с амерканския президент той

Кирил Петков за пореден път обърка думите и развесели репортерите в Брюксел. Вместо върхушка премиерът използва вихрушка.

„Обсъдихме с президента Байдън една много важна тема и това е как корупцията може да бъде инструмент за Путин в страните на Балканите. Аз имах възможността да поговоря точно след края на общата ни среща и той каза: „Абсолютно вярвам в това, което казваш“, каза българският премиер.

„Аз дадох, разбира се, и примера, където факт е, че 3 млрд. бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която ние не можем да използваме. И явно джиповете на „Аркад“ се намериха в къщи като на г-жа Арнаудова. Така че точно в това е инструментът. Работиш с политическата вихрушка, ако си Путин, караш ги да харчат национални пари за твои проекти. И го работиш през корупция. Това се оказва, че не е само в България. Това се оказва, че е инструмент, който Путин е използвал, за да прави своите геополитически цели“, разкри цялата схема на руската дипломация българският премиер.

Запитан откъде взима данните си, че 84% от българите са против да предоставяме оръжие на Украйна, Кирил Петков благодари на протестиращите снощи, че са показали ясната си подкрепа за Киев. При припомняне на въпроса, който му задават, Петков заяви:

„Ами социологическо проучване, сега не искам да давам реклами на отделни фирми, но дойде при мене статистика на база на доста сериозно проучване. Това няма, това е разбираемо, в смисъл – хора се притесняват, войната е опасно нещо, ние сме много близо, разбираемо е“, каза той.